perjantai 4. kesäkuuta 2010

Kirjastoidean iskulauseita

Aurinko paistaa, on kesäkuu, on perjantai ja kello 16.00. Minä poika se vaan istun toimistossa ja tuijotan tyhjää Wordin sivua. Pitäisi tehdä blogi.

Onko tämä nyt sitä valkoisen paperin kammoa?

Lukija (noh, voihan heitä olla kaksikin...) tuskin raivostuu, jos tässä kohdassa hieman oikaisen ja lainaan jo aiemmin keväällä värkkäämääni tekstiä. Parempi nimittäin julkaista tarkkaan punnittua, kuin nopeasti ja väkisin väännettyä. Tässä on painavaa asiaa tiivistetyssä muodossa. Tiesitkö SINÄ tämän kirjastosta? Muistitko? On aika kerrata ja ajatella.

-Kirjasto on ekologisuuden ja kierrätyksen edelläkävijä. Jokainen kirja, jonka lainaat ostamisen sijaan, pienentää hiilijalanjälkeäsi!

-Kirjasto on tasa-arvon edelläkävijä. Kokoelmassa huomioidaan kaikki aatteet, näkemykset ja osapuolet. Kirjasto ei sensuroi!

-Kirjasto on teknologian edelläkävijä. Kirjastot toivat internetin ja tietotekniikan ensimmäisinä kaikkien käyttöön, tarjoten välineet ja opetuksen. Uudet innovaatiot löydät tulevaisuudessakin kirjastosta!

-Kirjasto on verkostoitumisen edelläkävijä. Kirjastot ovat toimineet maakunnallisessa ja valtakunnallisessa yhteistyössä jo vuosikymmeniä!

-Kirjasto on laaja. Kokoelmissa on kaikki: kirjat, musiikki, elokuvat ja paljon muuta!

-Kirjasto on ammattitaitoinen. Kirjaston työntekijöiden koulutustaso on säädetty lailla. 45 prosentilla kirjaston työntekijöistä tulee olla korkeakoulututkinto!

-Kirjasto on lähellä. Lähikirjastot ja kirjastoauto tuovat kirjaston kaikkien ulottuville. Kattavien verkkopalveluiden avulla voit käyttää kirjastoa melkein missä tahansa!

-Kirjasto on raumalainen. Kirjasto tukee paikallisia yhdistyksiä, taiteilijoita ja muita toimijoita tarjoamalla tiloja ja järjestämällä näyttelyitä ja tapahtumia!

-Kirjasto on halpa. Kirjastolaitos käyttää vain noin prosentin kaupungin budjetista ja tästäkin rahasta jopa yli puolet tulee valtiolta!

-Kirjasto on keidas. Kirjasto on paikka, jossa voi viettää aikaa, rauhoittua, opiskella. Kirjasto on paikka, jossa saa olla!

-Kirjasto on ainutlaatuinen. Kirjasto antaa kaiken tämän perimättä käytöstä maksua. Vastaavaa palvelua ei ole olemassa!

Mietipä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti